Lista e deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Periudha e pestë Legjislative (17.07.2014 - 10.05.2017)

Adem Grabovci

Adem Grabovci

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Grupi parlamentar

 • PDK

Partia

 • Partia Demokratike e Kosovës (PDK)

Të dhëna personale

 • I lindur më 09.04.1960 në Staraduran, Pejë
 • I martuar, baba i dy fëmijëve

Arsimimi

 • Jurist i diplomuar, Fakulteti Juridik Universiteti i Prishtinës

Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

 • Ministër i Financave në Qeverinë e Përkohshme 1999
  Bashkëdrejtues i departamentit për tregti dhe industri në kohën e bashkëqeverisjes
  Sekretar i Financave të PDK-së
  Deputet dhe Zëvendësministër në Ministrin e Transportit dhe Posttelekomunikacionit 2007
  Deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës, aktualisht Kryetar i Grupit Parlamentar të PDK-së
  • Ish i burgosur politik 1984 - 1989
  Nismëtar i pajtimit të gjaqeve 1990
  Kryetar i Lëvizjes Popullore, Dega në Zvicër
  Anëtarë i kryesisë së Lëvizjes Popullore për diasporë
  Një ndër themeluesit të Fondit Vendlindja thërret
  Një ndër themeluesit e UÇK-së
  Anëtarë i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së
  Një ndër themeluesit e PDK-së 1999
  Kryetar i Partisë Demokratike të Kosovës, dega në Pejë 2005
  Anëtarë i Kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës

Gjuhë tjetër përveç amtares

 • gjermanisht, serbisht, sllovenisht

Telefoni

 • 049 311 113