Kuvendi i Republikës së Kosovës

Nga vazhdimi i seancës plenare

16.10.2020

Kuvendi i Republikës së Kosovës i ka vazhduar punimet me pikat e papërfunduara nga seancat e kaluara.

Në mungesë kuorumi, as në këtë seancë nuk ka pasur vendimmarrje për Projektligjin për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së; për propozim-rezolutën nga raportimi i kryeministrit të Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti në lidhje me dialogun Kosovë-Serbi; për propozim-rezolutën nga interpelanca e ministrit të Ministrisë së Punëve të Brendshme, Agim Veliu, sipas kërkesës së deputetes Fatmire Kollçaku, e nënshkruar edhe nga 9 deputetë tjerë nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, në lidhje me hyrjen dhe patrullimin e pjesëtarëve të uniformuar të Republikës së Serbisë në territorin e Republikës së Kosovës, përkatësisht në fshatin Karaçevë të Komunës së Kamenicës; për Projektligjin për masat e përkohshme për ta lehtësuar efektin e Pandemisë “COVID-19”, si dhe për Projektligjin nr. 07/L-018 për ndryshim plotësimin e Ligjit nr. 05/L132 për Automjete. 

Për dallim nga seanca e kaluar, kësaj radhe Kuvendi ka miratuar raportin vjetor të Komisionit të Pavarur për miniera dhe minerale për vitin 2019; raportin vjetor të Autoritetit Kosovar të Konkurrencës për vitin 2019; raportin vjetor të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për vitin 2019, si dhe raportin vjetor të Autoritetit Rregullativ të Hekurudhave për vitin 2019. 

Ndërkaq, propozim-rezoluta nga interpelanca me kryeministrin e Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, sipas kërkesës së deputetes Besa Ismaili-Ahmeti, mbështetur edhe nga 8 deputetë të GP të PDK-së, në lidhje me përgjegjësitë në raport me zhvillimet në procesin e dialogut në Bruksel lidhur me punën e grupeve teknike, nuk është hedhur në votim me kërkesë të deputetit Abelard Tahiri, me arsyetimin se ende nuk kanë arritur t’i harmonizojnë qëndrimet me grupet tjera parlamentare.

Pikat për të cilat nuk pati vendimmarrje, do të hidhen në votim në një nga seancat e radhës së Kuvendit.