Kuvendi i Republikës së Kosovës

Të gjitha lajmet

Kryeparlamentari Daci priti gjeneralin John Reith

03.10.2005

Statusi i Kosovës duhet të jetë në pajtim me vullnetin e popullit KFOR-i te populli i Kosovës gëzon një popullaritet të lartë, që është rast unik në botë, që një ushtri ndërkombëtare të pritet aq mirë nga vendësit

Kryeparlamentari Daci priti një delegacion të Kolegjit Mbretëror të Britanisë së Madhe

03.10.2005

Kosova ecën e sigurt rrugës së pavarësisë Jemi të gatshëm t’i marrim përgjegjësitë në gjyqësi dhe siguri Policia e UNMIK-ut është treguar e pasuksesshme, kurse KFOR-i ka pasur rezultate dhe dëshirojmë të jetë për një kohë të gjatë në Kosovë Në 23 për qind të territorit të Kosovës funksionojnë mekanizmat paralelë serbë

Nga Seanca Plenare e Kuvendit

03.10.2005

Krijohet Grupi i punës për harmonizimin e tekstit të Rezolutës për pavarësinë e Kosovës. Brenda javës duhet të kryhet puna dhe të thirret seanca e posaçme. Kuvendi ka shqyrtuar shtatë projektligje. Seanca vazhdon të mërkurën.

Haziri dhe Haraçia dëshmuan para komisionit

03.10.2005

Ministrat e Qeverisë, Haziri dhe Haraçia dëshmuan para komisionit për përmbajtjen bisedave me homologët serbë në Vjenë dhe Beograd. Për takimet ka vendosur Qeveria, kurse takimet kanë qenë në nivel ministror. Anëtarët e komisionit kanë piketuar se me këtë veprim jemi futur në proces negociator dhe i kemi mundësuar regjimit serb të bëhet partner për çështje të brendshme të Kosovës. Ishte vlerësim i komisionit se para çdo dialogu me Beogradin nevojitet një strukturim platforme në Kuvendin e Kosovës.

Kryeparlamentari Daci priti liberaldemokratin britanik Richard Moore

30.09.2005

Kosova është e përgatitur për pavarësinë e vendit Partia Liberal Demokrate e Britanisë së Madhe e mbështet pavarësinë e Kosovës