Skupština Republike Kosova

Predsednik Parlamenta Slovenije, Dejan Zidan, čestitao je predsedniku Skupštine Republike Kosova g-dinu Konjufca

13.01.2020

 Predsednik nacionalne Skupštine Slovenije, Dejan Zidan, čestitao je predsedniku Skupštine Republike Kosova, g-dinu Glauk Konjufca, povodom njegovog izbora na čelu Skupštine Republike Kosova.

 

U telegramu se kaže:

 

“Vaša Ekselencijo,   

 

U ličnu i u ime Nacionalne Skupštine Slovenije, dozvolite mi  da Vam izrazim naj iskrenije čestitke  povodom vašeg izbora u funkciji Predsednika Skupštine Republike Kosova. Ubeđen sam da ćete se založiti u realizaciju postavljenih  ciljeva mudrošću i da vršite velike napore  za njihovu realizaciju. Želim Vam uspeha u odgovornom  obavljanju vaše dužnosti. 

 

Ovim povodom želim da se izrazim da sam zadovoljan tradicionalno dobrim odnosima  između Republike Kosova i Republike Slovenije. Ubeđen sam da kroz aktivnu našu  saradnju, da će se i u buduće uspešno odvijati ova aktivna saradnja između dva parlamenta i u buduće. Ujedno želim da Vas osiguravam da  će Republika Slovenija i dalje nastaviti sa snažnom podrškom progresu vaše zemlje u procesu evro atlantskih integracija, čija je dinamika od posebnog značaja u vreme kada se suočavamo  sa globalnim i regionalnim izazovima koji su  u porastu. 

 

Vezano sa time, Nacionalna Skupština Slovenije,  uvek će biti spremna za saradnju razmenjujući tražena iskustva i najbolje prakse. 

 

Ekselencijo, molim Vas dozvolite mi da Vam poželim uspeh, zadovoljstvo i ličnu dobrobit u godini koja je upravo počela. 

 

Molim Vas primite moje visoko poštovanje“.