Skupština Republike Kosova

Sa nastavka plenarne sednice

16.10.2020

Skupština Republike Kosova je nastavila rad sa  ne dovršenim  tačkama dnevnog reda iz prethodnih sednica. 

U izostanku kvoruma, ni ovom prilikom  nije bilo  odlučivanja u vezi sa:  Nacrtom zakona o zaštiti vrednosti  borbe OVK-a,  predlogom  – rezolucije iz izveštaja Premijera Republike Kosova, g-dina Avdullah Hoti  u vezi  dijaloga Kosovo – Srbija,  predlogu rezolucije iz interpelacije ministra MUP-a Agim Veliu, na zahtev poslanice  Fatmire Kollçaku, potpisan  od još devet poslanika iz  Parlamentarne grupe  „ Lëvizja  Vetëvendosje“ u vezi  sa ulaskom i patroliranjem  uniformisanih pripadnika policije Republike Srbije na teritoriju  Republike Kosova, odnosno  selo  Karaçevë, opština Kamenica,  Nacrtu zakona o privremenim merama  za olakšavanje efekta  Pandemije  “COVID-19”, kao i Nacrta zakona br.  07/L-018 o izmenama i dopunama Zakona br. 05/L132 o motornim vozilima.  

Za razliku od prethodne sednice,  na ovoj sednici je Skupština usvojila Godišnji izveštaj  Nezavisne Komisije za rudnike i minerale  za 2019. god., Godišnji izveštaj kosovskog  Regulativnog autoriteta konkurencije za 2019. god.,  kao i Godišnji  izveštaj Fonda penzijske štednje Kosova za 2019. i Godišnji izveštaj  Regulativnog autoriteta železnica za 2019. god.  

Međutim,  predlog – rezolucija sa interpelacije  sa Premijerom Republike Kosova, g-dinom Avdullah Hoti, na zahtev poslanice   Besa Ismaili-Ahmeti, podržan još od 8. ostalih poslanika  iz PG PDK-a, u vezi  sa odgovornostima u odnosu  na  odvijanja u procesu dijaloga u Briselu koji se odnosi na rad tehničkih grupa, nije iznet na glasanje  na zahtev  poslanika Abelard Tahiri, s obrazloženjem da još uvek nisu uspeli da usklade stavove sa ostalim  parlamentarnim grupama.  

Tačke o kojima nije bilo odlučivanja, biće stavljene na glasanje na nekoj od narednih sednica Skupštine Kosova.