Skupština Republike Kosova

Sa sednice komisije za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije

01.06.2020

Komisija za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije, predsedavana od strane Endrit Shala, predsednik, na današnjoj sednici razmotrila je godišnji izveštaj Kosovske Agencije za Privatizaciju – KAP za 2019. godinu. 

Na ovoj sednici, pred komisijom pozvani na izveštavanje su bili predstavnici Kosovske Agencije za Privatizaciju – KAP, koji su otkrili godišnji izveštaj rada za 2019. godinu, za instituciju koju zastupaju. 

U ime KAP-a govorio je upravni menadžer, Valon Tolaj, koji je naglasio da ovaj izveštaj sadrži dostignuća i izazove sa kojima se ova institucija suočavala. 

„Izveštaj koji predstavljamo predstavlja rezultate i izazove sa kojima smo se suočili tokom 2019. godine“, naglasio je Tolaj. 

Šta više Tolaj je nastavio da navodi dostignuća KAP-a, fokusirajući se na registrovanje i prodaju imovine, onda 20% zaposlenih, tretiranje brojnih zahteva, kreditora kao i procesa stvaranja prihoda od zakupa. 

Isto tako, naveo je i neke izazove, smatrajući zabrinjavajućim činjenicu nedostatka institucionalne saradnje, s posebnim naglaskom na nedostatak saradnje među opštinama Kosova. 

U nastavku, poslanici koji su bili prisutni na sednici postavili su pitanja za različite aspekte rada ove agencije, gde su i dobili odgovore od strane predstavnika KAP-a. 

Nakon debate, komisija je odlučila da se glasanje za ovaj izveštaj odloži za sledeću sednicu.