Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije

26.06.2020

Komisija za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije, kojom je predsedavao Endrit Shala, predsednik, održala je danas sednicu. 
Na ovoj sednici, poseban prostor za diskusiju dat je zahtevu Predsedništva Skupštine Republike Kosovo, za ponovno razmatranje Izveštaja sa preporukama za izbor Upravnog odbora Javnog preduzeća - Operater sistema, prenosa i tržišta - KOSTT.
Zahtev Predsedništva Skupštine, adresiran je zahtevajući da se u preporuci kandidata za Odbor KOSTT-a poštuje pravna obaveza za ravnopravno zastupanje polova, jer ispunjenje ovog kriterijuma se odnosi na regrutaciju u svim odborima akcionarskih društava.
Uzimajući u obzir ovaj zahtev, članovi Komisije složili su se da se listi potencijalnih kandidata za ovaj odbor dodaju još dva člana, na osnovu njihovog učinka tokom regrutacije i kao takav da se preporuči Predsedništvu u daljem procediranju.
Sednica je nastavila rad uz saglasnost većine članova Komisije, da se na narednoj sednici koja će se održati narednog utorka, pozove Odbor Regulatornog autoriteta za elektronske i poštanske komunikacije (RAEPK), zajedno sa Izvršnim direktorom Telekoma Kosova.