Kuvendi i Republikës së Kosovës

Arban Abrashi

PARTIA:LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS (LDK)

GRUPI PARLAMENTAR: Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

Përkatësia etnike: Shqiptar;

Statusi civil: i martuar;

Arsimimi: Master i Integrime Evropiane - Britani e Madhe; Fakulteti Shkencave Politike dhe Administratës Publike - Prishtinë; 

Gjuhë tjetër përveç amtares: Angleze, Gjermane;

Funksionet e tanishme dhe paraprake:

1. Kryetar i Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë,Rini, Sport, Inovacion dhe Ndërmarrësi

2. Deputet Legjislatura VI

3. Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale

4. Zv. Ministër i Ministrisë së Integrimeve Evropiane