Kuvendi i Republikës së Kosovës

Fitim Uka

PARTIA:Lëvizja VETËVENDOSJE! (LVV)

GRUPI PARLAMENTAR: Lëvizja VETËVENDOSJE! (LVV)

KOMISIONET: Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe SportKomisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale

Përkatësia etnike: Shqiptar;

Ditëlindja: 21.03.1987;

Vendlindja: Prishtinë;

Statusi civil: I martuar;

Arsimimi:
Gusht 2018 – Dhjetor 2018 
Departamenti i Psikiatrisë në Universitetin Illinois në Çikago, Shtetet e Bashkuara të Amerikës 
Studimet e Post-doktoraturës

Shtator 2013 – Maj 2017 
Departamenti i Psikologjisë në “Albert-Ludvigs-University” Freiburg, Gjermani
Titulli i fituar: PhD në Psikologji

Tetor 2011 – Korrik 2013
Departamenti i Shkencave të të mësuarit në Ludvig Maximilian University – Mynih, Gjermani
Titulli i fituar: Master i shkencave të të mësuarit

Shtator 2005 – Korrik 2008
Departamenti i Psikologjisë në Universitetin e Prishtinës, Kosovë
Titulli i fituar: BA i Psikologjisë

Shtator 2010 – Shtator 2011
Kosova Health Foundation, Prishtinë, Kosovë

Trajnim profesional në “Terapi Familjare”

Gjuhë tjetër përveç amtares: Gjuhë Angleze;

Aktivitete dhe funksione paraprake apo të tanishme: 

Nga viti 2017 dhe aktualisht
Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, Prishtinë, Kosovë

Sekretar në departamentin e psikologjisë dhe asistent i rregullt në programin BA për psikologji të përgjithshme dhe programin master në Psikologji Shkollore.

Nga tetori 2017  - Qershor 2018 
Universiteti i Gjilanit “Kadri Zeka“, Gjilan, Kosovë

Ligjërues në departamentin e Edukimit, lënda „Psikologji e fëmijëve“

Nga tetor 2012 - Janar 2018 
Kolegji “Heimerer”, Prishtinë, Kosovë

Ligjërues në departamentin e Shkencave Shëndetësore Terapeutike

Nga Mars 2009 dhe aktualisht
Qendra për Hulumtime Psiko-Sociale dhe Mjekësore, Prishtinë, Kosovë

Drejtor ekzekutiv

Nga shtator 2013  - Shtator 2018
Ambulanca e Psikologjisë Klinike “UNI”

Ideator, themelues dhe psikoterapeut i kësaj klinike

Nga tetor 2012 – Tetor 2017 
Kolegji “Heimerer”, Prishtinë, Kosovë

Prorektor për Hulumtime dhe Cilësi

Nga janar 2015 – Tetor 2015 
Ministria e Shëndetësisë, Republika e Kosovës

Kryetar i Komisionit për Provim të Licencës për Psikolog

Tetor 2013 – Dhjetor 2013
Universiteti Publik “Hasan Prishtina”, Fakulteti Filozofik

Ligjërues i lëndës “Psikologji e Përgjithshme” Drejtimi Biologji-Kimi, viti i tretë
 

Maj 2012 – Shtator 2012
Ludvig Maximilian University, Munich, Gjermani

Tutor/asistent për lëndët “Measuring Learning and Change 2” dhe “Educational and Psychological Testing 2”

Tetor 2012 – Dhjetor 2012
Ludvig Maximilian University, Munich, Germany

Tutor/Asistent për lëndën “Statistics”

Tetor 2010 – Dhjetor 2011 
Revista psikologjike “Psika”

Botues dhe kryeredaktor

Tetor 2009 – Dhjetor 2011
Gazeta e përditshme “Tribuna”

Kryeredaktor

Grantet dhe Bursat

2016 – 2018 
Fitues i grantit të GIZ (Deutsche Gesellschaft fur International Zusammenarbeit) si ekspert i kthyer nga Gjermania në Kosovë  

2017
Fitues i grantit të SRCD për pjesëmarrje në konferencën e Shoqërisë për Hulumtim të Zhvillimit të Fëmijëve të mbajtur në Austin/Texas, Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

2015
Fitues i grantit të Jacobs Foundation për pjesëmarrje në konferencën e Shoqërisë për Hulumtim të Zhvillimit të Fëmijëve të mbajtur në Philadelphia, Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

2014
Fitues i grantit të “International Society for Intelligence Research” për pjesëmarrje në konferencën e mbajtur në Grazz, Austri.

2014
Fitues i bursës së Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë për dokoraturë

2013
Fitues i bursës së Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë për dokoraturë

2013
Fitues i grantit të “Jacobs Foundation” për të marrë pjesë në konferencën e 16-të Evropiane të Psikologjisë së Zhvillimit

2006-2007
Fitues i bursës për arritje të lartë në studime. Universiteti i Prishtinës, Prishtinë, Kosovë 

2007 – 2008
Fitues i bursës për arritje të lartë në studime. Universiteti i Prishtinës, Prishtinë, Kosovë 


Anëtarësimi në grupet dhe trupat profesionale
Nga 2015 dhe aktualisht
Përfaqësues i Kosovës në Programin Hulumtues “Positive Youth Development, me bazë në Bergen të Norvegjisë

Nga 2013 dhe aktualisht
Përfaqësues nacional i Kosovës në grupin hulumtues “Early Researcher Union of European Association of Developmental Psychology”

2011 – 2017 
Bashkëpunëtor shkencorë në Institutin e Evropës Juglindore për Avancime në Shëndetësi dhe Infermieri

 

AKTIVITETET E DEPUTETIT

Ligjëratë e ftuar nga OJQ "Autizmi Flet"

3/14/2020 1:05:53 AM

Me ftesë të OJQ “Autizmi Flet”, me 29 shkurt kam ofruar ligjëratë në lidhje me disa nga teknikat e menaxhimit të sjelljeve tek fëmijët me autizëm, me fokus në ambientet shtëpiake. 

Inicimi i kampanjës online "#Unë nuk jam ngacmues dhe ngacmuesit nuk mund të jenë miq të mi!"

3/14/2020 1:10:46 AM

Inicimi i kampanjës online kundër ngacmimeve me titull: 
"Unë nuk jam ngacmues dhe ngacmuesit nuk mund të jenë miq të mi!" 
 

PYETJET DREJTUAR DEPUTETIT

Pyetjet të cilat nxisin gjuhë të urrejtjes, nuk janë qartë të formuluara dhe janë jashtë tematikave të Kuvendit, nuk do të publikohen. Pyetjet do të kalojnë përmes filtrimit nga ana e Kuvendit para se të ju drejtohen deputetëve. Kuvendi mbanë të drejtën e redaktimit të pyetjeve.

Pyetja juaj u dergua.

Faleminderit