Kuvendi i Republikës së Kosovës

Kryeparlamentari Konjufca takoi ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi

07.04.2021

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, z. Glauk Konjufca, sot ka pritur në takim ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë, z. Qemal Minxhozi.
 
Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, z. Qemal Minxhozi, uroi kryeparlamentarin Konjufca për detyrën e re në krye të Kuvendit të Kosovës, sidomos rëndësinë e konstituimit të institucioneve të dala nga zgjedhjet e 14 shkurtit.
 
Në takim është biseduar për përpjekjet e Kosovës lidhur me menaxhimin e pandemisë, me ç’rast z. Konjufca ka falënderuar ambasadorin z. Minxhozi për ndihmën të cilën Shqipëria i ka ofruar Kosovës. 
 
Bashkëbiseduesit gjithashtu kanë shfaqur gatishmërinë për intensifikimin e bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve në të gjitha sferat, si dhe nevojën e mbështetjes së Kosovës në proceset e anëtarësimit në mekanizmat ndërkombëtar. 
 
Duke folur për aktualitetin politik në Shqipëri, z. Konjufca ka theksuar rëndësinë e zgjedhjeve të 25 prillit dhe uroi që procesi zgjedhor dhe konstituimi i institucioneve të reja të kalojnë në frymë sa më demokratike.