Skupština Republike Kosova

Čelnik Skupštine Konjufca: Pali borci napisali su istoriju puškom i požrtvovanjem

30.04.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, danas je obavio omaže i postavio cveće na memorijalni kompleks u Vrbovcu i Štutic Drenasa, u počast više od 170 ubijenih i masakriranih Albanaca  od strane srpskih vojnih i policijskih snaga.  

Tokom omaža, predsednik Skupštine sastao se sa porodicama palih boraca i izrazio duboku zahvalnost na datom doprinosu i požrtvovanosti  koju su oni dali za slobodu koju danas mi uživamo. 

Konjufca, između ostalog, rekao je da da je naša obaveza da se sećamo i da se ne zaborave ovi događaji, jer, kako je on rekao, prolivena krv naših heroja stoji u temeljima države Kosovo.  

On je takođe naglasio da su naše institucije dužne  da se zalažu i da traže pravdu, kako bi lica koja su počinila ove ratne zločine bila izvedena pred licem pravde. 

Dalje, čelnik Skupštine Konjufca nastavio je posetu Kuli heroja Ilaz Kodra u Prekazu, u kojoj se sastao sa porodicom i saborcima heroja.  
U svom obraćanju g.Konjufca je rekao da su Ilaz Kodra zajedno sa drugim palim borcima, napisali  istoriju sa puškom i požrtvovanjem. 

“Osećanje ponosa treba da bude iznad tuge koju svi mi osećamo. To je slavni život koji ste dali albanskom narodu, stoga sve dok živimo moramo svi da se poklonimo delima palih boraca”, rekao je Konjufca.