Skupština Republike Kosovo

Predsedništvo Skupštine: Skupština održava sledeću plenarnu sednicu u četvrtak, 19. maja

16.05.2022

Predsedništvo Skupštine Republike Kosovo održalo je danas sledeću sednicu, kojim je predsedavao predsednik Glauk Konjufca.

Na ovoj sednici, kojoj su prisustvovali i predsednici poslaničkih grupa, odlučeno je da se nova plenarna sednica održi u četvrtak, 19. maja sa početkom u 10 časova sa ovim dnevnim redom: izjave van dnevnog reda, poslanička pitanja , usvajanje zapisnika sa prethodne plenarne sednice, drugo razmatranje Nacrta zakona o turizmu, drugo razmatranje Nacrta zakona br.08/L-113 o vojnoj policiji u bezbednosnim snagama Kosova, kao i prvo razmatranje Nacrt zakona br. 08 / L-133 o parlamentarnom povereniku za bezbednosne snage Kosova.

U međuvremenu, tačka za izbor pet (5) poslanika Narodnog advokata je odložena za jednu od narednih sednica.

Po završetku rada ove sednice, u četvrtak, 19. maja, biće nastavljeni radovi nezavršene sednice od 14. aprila, odnosno skupštinskom raspravom o bezbednosti u zemlji.

Na ovoj sednici, predsednici poslaničkih grupa dogovorili su se da na narednoj sednici Predsedništva predlažu imena članova Ad-hoc komisije za izbornu reformu, o kojima će se potom glasati na sednici.

Predsedništvo Skupštine je na današnjoj sednici razmatralo i druga pitanja iz svog delokruga.