Skupština Republike Kosova

Poslanici Evgjeni Thaci-Dragusha i Shkemb Manaj razgovarali su sa studentima u okviru programa „Direktan razgovor sa poslanicima“

17.12.2020

Poslanici Skupštine Kosova, Evgjeni Thaci-Dragusha i Shkemb Manaj, bili su učesnici današnjeg virtuelnog sastanka sa učenicima osnovne škole „Mileniumi i trete“ u Prištini, u okviru Programa „Direktan razgovor sa  poslanicima“.

Na ovom sastanku, pod pokroviteljstvom nastavnice Lumnie Behrami Aliu, studenti su imali priliku da interaktivno razgovaraju sa poslanicima  pozicije i opozicije, postavljajući pitanja i upoznavajući se sa mnogim aspektima rada Skupštine.

Otkrivajući studentima rad i odgovornosti koji na njih padaju kao predstavnici naroda, poslanici Evgjeni Thaci-Dragusha i Shkemb Manaj odgovorili su na niz pitanja koja su sami studenti postavili, a koja su uglavnom bila orijentisana na oblast obrazovanja, način upravljanja zemlje, kao i oblici institucionalnog upravljanja globalnom pandemijom Covid-19.

Učesnici su ovaj sastanak smatrali neophodnim i važnim za obrazovanje mladih, u promociji vrednosti demokratije, kao i daljem informisanju javnosti o radu koji Skupština Republike Kosovo svakodnevno radi.

Očekuje se da će se takvi sastanci organizovati u budućnosti, sa proširenjem širom zemlje i uz učešće poslanika sa pozicije i opozicije.

Program „Licem u lice sa poslanicima“ pripremio je Nacionalni demokratski institut (NDI) u saradnji sa Direkcijom za medije i odnose s javnošću Skupštine Kosova, kao podršku Forumu za parlamentarnu transparentnost.

Ovaj program poslanicima nudi mogućnost da utiču na obrazovanje mlađih generacija o demokratskim vrednostima.