Skupština Republike Kosova

Javno saslušanje Komisije za obrazovanje 

26.04.2024

Komisija za obrazovanje, nauku, tehnologiju, inovacije, kulturu, omladinu i sport, kojom je predsedavao predsednik Ardian Gola, održala je danas javno saslušanje povodom Nacrta zakona br. 08/L-264 o omladini.

Današnjem javnom saslušanju prisustvovali su zamenica ministra kulture, omladine i sporta Daulina Osmani, poslanici Skupštine, predstavnici Centralne i Opštinske Direkcije za omladinu, predstavnici međunarodnih organizacija poput OEBS-a, UNCEF-a, Save the Children, organizacija omladinskih klubova, kao i druge interesne grupe.

Rukovodilac radne grupe za izradu nacrta zakona o mladima,  poslanica Arjeta Fejza, zahvalila je prisutnima na učešću na skupu, istakavši da će se ovim nacrtom zakona regulisati mnoga pitanja za mlade i njihove aktivnosti. S tim u vezi, dodala je da će za ovaj nacrt zakona biti održano još šest sastanaka na terenu, uključujući različite opštine.

Članovi Komisije i drugi relevantni akteri koji su učestvovali na ovoj javnoj raspravi dugo su raspravljali o sadržajnim aspektima ovog Nacrta zakona, istovremeno dajući sugestije, komentare i preporuke u pojedinim članovima Nacrta zakona, kako bi se regulisao dotični obim u najboljem mogućem načinu.

Predsednik Komisije Gola,  zahvalio se svim prisutnima na učešću, uveravajući ih da će sve primedbe, sugestije i preporuke biti razmotrene i uvrštene u skladu sa procenom, kako bi se napravio što sadržajniji, primenljiviji i sveobuhvatniji zakon.