Skupština Republike Kosova

Održan je sastanak poslanika Skupštine sa građanima Kamenice

15.09.2019

Više od 100. građana Kamenice su bili deo otvorene rasprave sa poslanicima Skupštine u ovoj opštini, organizovane od Foruma za transparentnost Skupštine Republike Kosovo.

U aktivnosti „Dani Skupštine 2018. god.", održanoj u Domu kulture „Isa Kastrati", učestvovali su sledeći poslanici: Lirije Kajtazi, Zenun Pajaziti, Ismajl Kurteshi i Ahmet Isufi.

Cilj sastanka je bio da građani preko pitanja i komentara izraze njihove zahteve predstavnicima koje su izabrali.

Njihovi problemi su počinjali od onih lokalnih do velikih pitanja, kao što je liberalizacija viza.

Pitanjima koja su stanovnici Kamenice postavljali poslanicima, uglavnom su izražavali zabrinutost u vezi sa ekonomskom stagnacijom u ovoj opštini.

Sastanak je nastavljen sa diskutiranjem problema, kao što su: regulisanje otpadnih voda, osiguranja pijaće vode, odvojeni budžet za ovu opštinu, nedostatak investicija od dijaspore, tvrđava Dardane, decentralizacija, pražnjenje lokaliteta na graničnoj liniji, problemi u infrastrukturi, izgradnja stadiona i početak projekta autoputa.

Diskusije su nastavljene sve do razmene teritorija i liberalizacije viza.

Pitanje obrazovanja je privuklo pažnju na ovoj debati, jer je to podignuto od strane dva učenika iz ove opštine, koji su istakli probleme sa kojima se oni i njihovi vršnjaci susreću tokom procesa nastave.

Što se tiče zastupajuće uloge poslanika, građani Kamenice su tražili od njih da oni češće posećuju mesta odakle potiču.

Poslanici, Kajtazi, Pajaziti, Kurteshi i Isufi, izazili su spremnost i privrženonst da odraze i podnesu dalje zahteve i potrebe kameničana.