Skupština Republike Kosova

Predsednica skupštine, dr. Vjosa Osmani sastanak sa službenicima sindikata policije Kosova

07.08.2020

Osmani: Dodaci za policajce neophodni za njihov pravičan i dostojanstven tretman

 

Predsednica skupštine, dr. Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednicom sindikata policije Kosova, gđom. Valbona Kamberi i predsednikom sindikata policije Kosova za region Gnjilana, g. Ragip Ajeti.

 

Predstavnici sindikata policije Kosova su informisali gđu. Osmani sa izazovima kojima se suočavaju policajci tokom pandemije, pominjući produžene radne sate, ne nadoknađivanje angažovanja za noćnu smenu i dodatne sate rada.

 

Prema njihovim rečima, zapostavljanje kategorije policajaca od strane Vlade sadrži zabrinutost i razočarenje ove kategorije.

 

Predsednica Osmani je istakla da je neoprostivo da policajci Kosova, koji su njihovim profesionalizmom učinili da se policija Kosova tradicionalno kvalifikuje jednom od najpoverljivijih institucija u zemlji, bude tretirana na nedostojanstven način. Ona je potvrdila da je doprinos policije Kosova u upravljanju pandemijom nezamenjiv. Kao rezultat toga, ona je rekla da institucije Kosova trebaju da priznaju doprinos policajaca ispunjujući na taj način njihove zahteve, koje je kvalifikovala minimalnim.

 

Podsetivši da je ona bila najglasnija u artikulisanju zahteva policajaca u Skupštini, pogotovo za zahtev o davanju dodataka tokom pandemije, predsednica Osmani je osigurala sindikat Policije Kosova da će i dalje nastaviti da podigne glas kako bi policajci dobili zasluženi tretman od strane Vlade Kosova.