Skupština Republike Kosova

Predsednik Komisije za ekonomiju..., Endrit Shala i poslanik Ferat Shala posetili su rudnik Novog Brda u kome su izgubili živote dva radnika

02.06.2020

Komisija za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije, koja je funkcionalna komisija za pitanja rudarstva, obavešteni su danas od Odbora NKRM-a da su dva radnika izgubila živote u rudniku Novog Brda.  
  
Nakon dobijanja informacija, predsednik Komisije Endrit Shala, u pratnji poslanika Ferat Shala, izašli su na licu mesta da bi bliže videli nastalu havariju.

Na mestu događaja,  poslanici su obavešteni od predsednika Odbora NKRM, Musa Shabani, da su radnici koji su izgubili živote bili rudar i inžinjer, i da se slučaj dogodio tokom srušenja gornjeg dela rudničke galerije, gde su oni bili tokom obavljanja svojih radova. Ostala tri radnika iz drugih rudničkih galerija, izbegli su rušenje zemlje i zadobili lakše telesne povrede 

Rukovodstvo NKRM-a obavestili su poslanike  da su odmah posle nesreće reagovali. Na licu mesta izašli su članovi Odbora, glavni inspektor NKRM-a i jedinica za spašavanje i prvu pomoć. Jedinica za prvu pomoć pružila je pomoć povređenim radnicima.

Ovom prilikom, predsednik parlamentarne Komisije za ekonomiju, zapošljavanje, trgovinu, industriju, preduzetništvo i strateške investicije, Endrit Shala, u ime komisije izrazio je saučešće porodicama rudara.