Skupština Republike Kosova

Predsedništvo Skupštine održalo je sledeću sednicu

16.10.2020

Predsedništvo Skupštine Republike Kosovo, sastalo se danas pod rukovodstvom predsednice Vjosa Osmani, da razmotre zahtev premijera Republike Kosovo Avdullah Hoti kako bi odgovorili na pet interpelacija.

Nakon diskusija, Predsedništvo se saglasilo da se sazove plenarna sednica Skupštine u sredu, 21.oktobra, na kojoj će biti održane tri interpelacije na poziv poslanika PG VV: ona o jednogodišnjoj obustavi apliciranja Republike Kosovo za učlanjivanje u međunarodne organizacije , interpelacija o obuhvaćanju Republike Kosovo u “zonu  balkanskog mini Šengena, kao i interpelacija o izjavama i stavu vlade za sprovođenje Sporazuma o osnivanju Asocijacije opština sa srpskom većinom.

Za dan održavanja dve druge interpelacije, ona po pitanju  “Interpelacije o pitanju obuhvaćanja i podele jezera Ujmana sa Srbijom u obavezujućem dokumentu od 4. septembra, 2020.godine”, kao i interpelacija po pitanju o “neadekvatnom tretiranju pitanja nestalih lica u obavezujućem dokumentu od 4.septembra, uslovljavajući raseljenim licima, odlučivaće se u koordinaciju između kabineta predsednika Skupštine i kabineta premijera.

Na današnjoj sednici, Predsedništvo je razmotrilo i druga pitanja iz svog delokruga.