Skupština Republike Kosova

Održan je susret poslanika sa građanima Đakovice

04.05.2018

Preko 150 građana Đakovice se odazvalo danas pozivu Foruma za transparenciju Skupštine Republike Kosova, kako bi diskutovali sa poslanicima iz ove regije i šire.

U nastavku aktivnosti „Dani Skupštine", u koncertnoj sali Muzičke škole "Prenk Jakova", đakovčani su razgovarali sa zakonodavcima i uputili mnoga pitanja počevši od problema lokalne infrastrukture do značajnih državnih procesa.

Poslanici: Mimoza Kusari - Lila, Hajdar Beqa, Arbërie Nagavci, Driton Çaushi, Teuta Haxhiu, Haxhi Shala i Veton Berisha, odgovarali su na pismena pitanja đakovčana i iniciranim zabrinutostima.

Kula Sulejman-a Vokshi-ja i status okolne imovine, bilo je prvo interesovanje đakovčanke koju je inicirala kao davnu zabrinutost i problem koji zahteva imedijatno rešenje.


Stvaranje omladinskog centra u Đakovici, investicije u infrastrukturi, stvaranje novih radnih mesta, problemi u prosvetu i zdravstvu, izazovi penzionera i poteškoće osoba sa posebnim potrebama, zastupnička uloga poslanika i njihova ponašanja u toku plenarnih sednica, zastupanje manjinskih zajednica na centralnom i lokalnom nivou, borba protiv korupcije i liberalizacija viza, bile su glavne teme koje preokupiraju đakovačke građane koje kao problematike adresirali poslanicima.

Njihovi izabrani poslanici: Kusari-Lila, Beqa, Nagavci, Çaushi, Haxhiu, Shala i Berisha, izrazili svoje i zalaganje političkih subjekata koje predstavljaju za maksimalno angažovanje u rešavanju njihovih problema i izazova koje su građani Đakovice inicirali pred njima.