Vesti

Komisija za ljudska prava, rodnu ravnopravnost, nestala lica, i peticije susrela se Parlamentarnom grupom prijateljstva iz Kuvajta

Četvrtak, 12.04.2018
Skupštinska komisija za ljudska prava, rodnu ravnopravnost, nestala lica, i peticije kojoj je predsedavala predsednica Duda Balje primila je PG prijateljstva iz Kuvajta.

Predsedavajuća gospođa Balje prezentirala je prijateljima iz Kuvajta rad komisije kojoj ona predsedava, oblasti koje ona pokriva, te odgovornosti komisije i izazove koje pred njoj stoje u vršenju njene funkcije. Ona je takođe upoznala prijatelje iz Kuvajta za zakonima koje komisija ima u proceduri razmatranja, kao i o veoma osetljivom temom nestalih lica, i o peticijama koje građani upućuju komisiji.

O raznim aspektima rada komisije govorili su i ostali članovi komisije koji su u okviru saradnje između dveju država podvukli potrebu za podrškom u raznim oblastima.

Predsedavajući delegacije Kuvajta gospodin Waleed Al - Tabtabaie, dosadašnje odnose između dveju država ocenio dobrim i ukazao na potrebu da se to nastavlja na isti način. On je naglasio spremnost njegove države da Kosovu pruža podršku u brojnim segmentima društvenog i ekonomskog sistema, kao: privreda, obrazovanje zdravstvo, poljoprivredu, socijalnoj sferi, i dr. On je izrazio želju da Kosovsku državu svakim danom vidi sve jaču u svim segmentima života.

Gospodin Waleed Al - Tabtabaie upoznao je kosovske parlamentarce članove komisije za ljudska prava sa delokrugom parlamentarne komisije ljudskih prava Kuvajta kojoj on predsedava i načinom regulisanja brojnih osetljivih pitanja njihovog društva.

Komisioni për të Drejtat e Njeriut... takoi Grupin e Miqësisë nga Kuvajti Komisioni për të Drejtat e Njeriut... takoi Grupin e Miqësisë nga Kuvajti