Skupština Republike Kosova

Čelnik Skupštine Konjufca sastao se sa ambasadorom Austrije Christoph Weidinger

12.04.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo g. Glauk Konjufca, danas je primio ambasadora Austrije na Kosovu g. Christoph Weidinger.

Austrijski ambasador na Kosovu g. Christoph Weidinger, čestitao je čelniku Skupštine Konjufca na novom položaju na čelu Skupštine Kosova. On je istakao da će Austrija nastaviti da podržava narod Kosova na putu ka Evropskoj uniji.
 
Na sastanku se razgovaralo o naporima Kosova u vezi sa upravljanjem pandemijom. Ambasador Weidinger naglasio je da pandemija Covid-19 predstavlja izuzetan izazov za čitav svet. Ovo nam dokazuje da smo svi u istoj situaciji. Samo saradnjom moći ćemo da prevaziđemo ovaj izazov, naglasio je on.
 
Ovom prilikom g. Konjufca se zahvalio ambasadoru g. Weidinger na čestitkama, kao i na saradnji između dva parlamenta, austrijskog i kosovskog, naglašavajući program “Demos-ti”, kao edukativno-građanski program za decu osnovnih i  srednjih škola, kroz koji stiču znanje o demokratiji i funkcionisanju Skupštine.

G. Konjufca je takođe naveo kontinuiranu i sveobuhvatnu pomoć koju je Austrija pružila Kosovu, izražavajući volju i spremnost za dalje produbljivanje saradnje između dve zemlje.