Skupština Republike Kosova

Predsednik Skupštine Konjufca dočekao je ambasadora Rohde

19.04.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, g. Glauk Konjufca primio je danas nemačkog ambasadora na Kosovu g. Jörna Rohdea.

Ambasador Rohde čestitao je predsedniku skupštine Konjufca na novom zadatku na čelu zakonodavnog tela, izrazivši podršku Nemačke institucijama zemlje u postizanju razvojnih i integracijskih ciljeva. Takođe je potvrdio podršku Kosovu u borbi protiv pandemije, kao i pružanje anti-Covid vakcina.

Nemačka je najveći finansijer COVAX vakcina, od koga je Kosovo već dobilo prvi kontingent i čeka drugi kontingent.

Predsednik Konjufca zahvalio se ambasadoru na neprocenjivoj podršci koju je Nemačka kontinuirano pružala Kosovu, uključujući brojne razvojne projekte u različitim oblastima, kao i na pomoći u rešavanju pandemije Covid-19.

Predsednik skupštine Konjufca i ambasador Rohde takođe su razgovarali o aktuelnim političkim zbivanjima, izražavajući svoju posvećenost produbljivanju saradnje između Republike Kosovo i Savezne Republike Nemačke.

Ovom prilikom, ambasador Rohde uručio je gospodinu Konjufci čestitku predsednika nemačkog Bundestaga, gospodina Wolfganga Schäublea, kojom se, između ostalog, potvrđuje nastavak nemačke podrške Kosovu kao pouzdanom partneru, kao i spremnost gospodina Schäublea za sastanak u Berlinu sa predsednikom skupštine Konjufcom.