Skupština Republike Kosova

Sastanak Komisije za pitanja bezbednosti i odbrane

05.05.2021

Na današnjem sastanku Komisije za pitanja bezbednosti i odbrane, kojom je predsedavao Beka Berisha, predsednik komisije, izveštavao  je ministar obrane Armend Mehaj.

"Svrha ovog sastanka je pre svega upoznavanje sa ciljevima i izazovima ovog ministarstva. Ovo je uvodni sastanak s ministrom Mehaj", u početku je objasnio predsednik Berisha.

U međuvremenu, ministar Mehaj je ukratko predstavio podatke o trenutnoj situaciji u KSB-u, kao i planove ovog ministarstva, tražeći dalje od Skupštine podršku za povećanje budžeta za KSB.

Nakon niza razjašnjenja o pitanjima koja su postavili svi članovi Komisije, Mehaj je rekao da vizija budućnosti ostaje jačanje vojnih kapaciteta.
  
Što se tiče pitanja vojne obaveze, ministar Mehaj rekao je da se to ne očekuje uskoro, jer, prema njegovim rečima, ovo pitanje ima budžetske troškove i zahteva dugoročno planiranje.

Komisija je nakon toga je prosledila sednici godišnji izveštaj Agencije za informisanje i privatnost za 2020. godinu, preporučujući njegovo usvajanje.