Skupština Republike Kosova

Komisija za evropske integracije sastala se sa delegacijom švedskog parlamenta

08.04.2024

Članovi Komisije za evropske integracije, na čelu sa predsednicom Rrezarta Krasniqi, primili su danas delegaciju švedskog parlamenta.

Ovom prilikom predsednica Krasniqi je izrazila zahvalnost predstavnicima Parlamenta Švedske na poseti Kosovu, kao i zahvalnost za kontinuiranu podršku švedske države Kosovu.

Zatim, predsednica Krasniqi je pred delegacijom švedskog parlamenta, koja je u sastavu Adnan Dibrani, poslanik i Arbër Gashi, kandidat, govorila o procesu evropskih integracija Kosova u EU, u NATO, kao i u drugim međunarodnim organizacijama.
 
Takođe, govorila je o procesu dijaloga, reformama SSP-a, kao i nastalim okolnostima, zahtevajući od ove delegacije da i u ovoj fazi nastavi da podržava Kosovo.

Od strane predstavnika švedskog parlamenta, Adnan Dibrani, poslanik koji je poreklom sa Kosova, pružajući podršku procesima na Kosovu, naveo je i neka od dostignuća u oblasti diplomatije i predstavništva.

Dibrani je istakao da treba iskoristiti trenutak za veću zajedničku koordinaciju, kako bi se postigli maksimalni ciljevi vezani za proces integracije u EU i NATO.

Na sastanku su svojim diskusijama dali doprinos i ostali članovi Komisije za evropske integracije, koji su jednoglasno istakli da će zajedno raditi na konkretnim pitanjima, vezanim za aspiracije za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u.

Tokom sastanka, delegacija je bila u pratnji ambasadora Švedske na Kosovu Jonas Westerlund.