Skupština Republike Kosova

Razgovor poslanika Arbëreshë Kryeziu Hyseni sa učenicima škole "Selami Hallaqi" u Gnjilanu 

19.04.2024

U okviru organizovanja aktivnosti sa mladima, povodom 16. godišnjice donošenja Ustava Republike Kosovo, Forum za parlamentarnu transparentnost uz podršku NDI, u okviru aktivnosti „Lice u lice sa poslanikom“, održan je sastanak sa učenicima škole „Selami Halaqi“ u Gnjilanu. 

Na ovom sastanku, poslanica Arbëreshë Kryeziu-Hyseni, predsednica Foruma za parlamentarnu transparentnost i istovremeno u Komisiji za spoljne poslove i dijasporu, obavila je razgovor sa učenicima ove škole, gde je ključna tema bila ustavni poredak sa kojim naša zemlja funkcioniše.

Tokom ovog sastanka, poslanica Kryeziu-Hyseni je govorila o organizaciji parlamentarnog života na Kosovu, njenim odgovornostima kao predstavnice naroda, izazovima funkcije koju obavlja, kao i značaju zakonodavstva u regulisanju društvenog života u zemlji.

U interaktivnoj diskusiji učenici su postavljali pitanja i iznosili svoje zahteve, koji se odnose na ulogu i rad Skupštine, kao i na različite aspekte života i perspektivu za budućnost.

U međuvremenu, poslanica Kryeziu-Hyseni je rado pozdravila pitanja i zahteve učenika, odgovarajući na interesovanje studenata.