Skupština Republike Kosova

Predsednik Skupštine g. Konjufca dočekao je ambasadorku Luksemburga na Kosovo, gđu. Natacha Gomes

13.04.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, g. Glauk Konjufca, primio je danas na sastanku ambasadorku Luksemburga, gđu Natachu Gomes.
 
Ovom prilikom, ambasadorka Gomes čestitala je predsedniku Skupštine Konjufcu na zauzimanju nove funkcije na čelu Skupštine Kosova.
 
Osvrćući se na nove političke prilike na Kosovu, nakon izbora 14. februara, ambasadorka Gomes izrazila je optimizam u pogledu stvaranja većih mogućnosti za ulaganje, sa posebnim naglaskom na dolazak luksemburških investitora na Kosovo. Ona se obavezala da će nastaviti prethodne projekte i potvrdila je spremnost svoje države da podrži kapacitet Skupštine za povećanje kvaliteta izrade zakona, i obećala zajedničke projekte sa Skupštinom Republike Kosovo.
 
Sa svoje strane, predsednik Skupštine, Konjufca zahvalio se ambasadorki na aktivnoj ulozi njene države Luksemburg u kontinuiranoj podršci institucija i države Kosovo. Gospodin Konjufca je takođe upoznao ambasadorku Gomez sa dnevnim redom i prioritetima 8. Saziva i izrazio potrebu za bližom saradnjom između Skupštine Kosova i Luksemburga.