Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za budžet, rad i transfere

30.11.2021

Komisija za budžet, rad i transfere, kojim je predsedavao predsednik Armend Muja, održao je danas redovni sastanak.

Pre početka razmatranja tačaka dnevnog reda, predsednik Muja je najavio da će novi član Komisije biti Ferat Shala iz redova PDK, koji zamenjuje dosadašnjeg člana ove Komisije Bedri Hamzu.

Sastanak je nastavljen razmatranjem godišnjeg izveštaja Komisije za državnu pomoć za 2019. i 2020. godinu, koji je poslanicima predstavila predsednica Komisije za državnu pomoć Fortuna Haxhikadrija.

Haxhikadrija je u svom izlaganju rekla da je Komisija za državnu pomoć nakon formiranja i konsolidacije počela da radi po preporukama koje proizilaze iz zakonodavstva EU.

Nakon izlaganja, predsednica Komisije za državnu pomoć odgovarala je na pitanja članova Komisije u vezi sa godišnjim izveštajima KDP-a.

Na predlog predsednika Armend Muja, glasanje godišnjeg izveštaja Komisije za državnu pomoć za 2019. i 2020. godinu odloženo je za naredni sastanak.

Komisija je nastavila sastanak razmatranjem izveštaja sa amandmanima Funkcionalne komisije za pitanja bezbednosti i odbrane, za Nacrt zakona br. 08/L-036 o slanju Kosovskih snaga bezbednosti u inostranstvo.

Komisija je utvrdila da amandman Komisije za pitanja bezbednosti i odbrane na Nacrt zakona o slanju KSB-a u inostranstvo nema budžetski trošak i isti se većinom glasova preporučuje za dalje postupanje.

Sednica je nastavljena razmatranjem izveštaja sa amandmanima Funkcionalne komisije za ekonomiju, industriju, preduzetništvo i trgovinu, na Nacrt zakona br. 08/L-018 o trgovini naftnim derivatima i obnovljivim gorivima.

Ovaj izveštaj sa amandmanima stavljen je na glasanje i dobio je podršku svih članova Komisije.

Komisija za budžet, rad i transfere formirala je danas radnu grupu u vezi sa Nacrtom zakona br. 08/L-066 o budžetskim izdvajanjima za budžet Republike Kosovo za 2022. godinu, koju čine Eman Rrahmani, predsednik grupe, dok su Jeta Statovci, Ferat Shala, Pal Lekaj i Verica Ćeranić, članovi.