Skupština Republike Kosova

Sednica Komisije za nadzor javnih finansija

22.09.2021

Na sednici Komisije za nadzor javnih finansija, kojom je predsedavala predsednica komisije, Hykmete Bajrami, razmotrene su i odobrene preporuke koje proizilaze iz izveštaja o reviziji učinka „Sprečavanje i odgovor u vanrednim situacijama: poplave“ i izveštaja o radu KNJF za prolećno zasedanje 2021.godine. 

U nastavku, članovi komisije razmotrili su revizorski izveštaj o GFI Poreske uprave Kosova za 2020. godinu.

Generalni direktor PUK -a Ilir Murtezaj, između ostalog, rekao je da je izveštaj o finansijskim izveštajima Nacionalne kancelarije revizije predstavljen kao rezervno mišljenje, zbog neispunjavanja određenih tačaka, kao što su registracija imovine, dugovanja, fiskalizacija poslovanja, nabavka opreme itd., za šta se, prema njegovim rečima, PUK ne slaže sa NKR.

S druge strane, predstavnica NKR -a, Fatlinda Ramosaj, rekla je da je iz ove institucije osporen samo deo imovine, dok su za većinu tačaka kojima su date preporuke dobili su i saglasnost PUK -a.

Nakon konzumiranja debate između članova komisije i predstavnika obe finansijske institucije, na kraju su članovi komisije ocenili da ovaj izveštaj ne treba procesirati za raspravu na plenarnoj sednici.